Pasta
30 min
120 min

Spaghetti al Ragù di Lepre

"Spaghetti al Ragù di Lepre" is een Italiaans gerecht van spaghetti met een ragout gemaakt van hazenvlees. Ragù is een vleessaus die meestal langzaam wordt gekookt met een mengsel van tomaten, groenten en specerijen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • hazenpoulet, in kleine stukjes gesneden
      500 g
    • spaghetti
      500 g
    • rode wijn (voor het marineren)
      fles
    • ui, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, gehakt
      teentje
    • wortel, fijngesneden
      stuks
    • stengel bleekselderij, fijngesneden
      stuks
    • tomatenpuree of gepelde tomaten
      400 ml
    • rozemarijn
      takjes
    • tijm
      takjes
    • laurierblaadjes
      stuks
    • Olijfolie
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Plaats de hazenpoulet in een kom en giet de rode wijn erover. Voeg de rozemarijn, tijm en een snufje zout en peper toe. Laat het minstens vier uur marineren, idealiter een hele nacht.
    • 2
      Verwijder de hazenpoulet uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en bewaar de vloeistof.
    • 3
      Verhit olijfolie in een diepe pan en bak de hazenpoulet tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
    • 4
      In dezelfde pan, voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Fruit de groenten tot ze zacht zijn.
    • 5
      Voeg de hazenpoulet weer toe aan de pan samen met de gezeefde marinade, tomatenpuree, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes.
    • 6
      Laat het mengsel twee tot drie uur sudderen op laag vuur, of tot het vlees zacht is. In de pressure-cooker duurt dit 45 minuten op hoge druk.
    • 7
      Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 8
      Meng de spaghetti met de hazenragout en serveer direct.
    • 9
      Optioneel kun je het gerecht garneren met een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas.

"Spaghetti al Ragù di Lepre" is een Italiaans gerecht van spaghetti met een ragout gemaakt van hazenvlees ("lepre" betekent "haas" in het Italiaans). Ragù is een vleessaus die meestal langzaam wordt gekookt met een mengsel van tomaten, groenten en specerijen. In dit geval wordt de ragù bereid met hazenvlees, wat dit gerecht een rijke, diepe smaak geeft.

Dit gerecht is typisch voor bepaalde regio's in Italië waar de jacht op wild een lange traditie kent. Het komt met name voor in de Toscaanse en Umbrische keuken. Omdat haas een sterke, wildachtige smaak heeft, wordt het vlees gemarineerd in rode wijn, kruiden en specerijen om het milder te maken en extra smaak toe te voegen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten