Vlees
15 min
20 min

Stroganoff van kalfsvlees

Kalfsvlees heeft een fijnere structuur en een subtielere smaak in vergelijking met rundvlees, wat een lekkere twist kan geven aan je Kalf Stroganoff.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kalfsoester, in dunne reepjes
      300 g
    • shiitake, of gewone champignons in plakjes
      150 g
    • middelgrote ui, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • slagroom
      150 g
    • runderbouillon
      100 ml
    • olijfolie
      eetlepel
    • tomatenpuree
      eetlepel
    • paprikapoeder
      theelepel
    • zout en peper naar smaak
    • verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kalfsoester in dunne reepjes en de shiitake in plakjes. Hak de ui en de knoflook fijn.
    • 2
      Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze zacht en glazig zijn.
    • 3
      Voeg de kalfsoesterreepjes toe aan de pan. Bak deze op hoog vuur snel aan tot ze bruin zijn. Haal de reepjes uit de pan en zet ze even opzij.
    • 4
      In dezelfde pan, voeg een eetlepel olijfolie en de shiitake toe. Bak op middelhoog vuur tot de paddenstoelen zacht zijn.
    • 5
      Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe aan de pan met shiitake. Roer goed door.
    • 6
      Giet de slagroom en de runderbouillon in de pan. Laat het geheel op een laag vuur sudderen tot de saus iets indikt.
    • 7
      Voeg de gebakken kalfsoesterreepjes terug in de pan. Meng alles goed zodat het vlees de saus goed opneemt. Laat nog maximaal 2-3 minuten sudderen.
    • 8
      Breng de Beef Stroganoff op smaak met zout en peper naar je smaak.
    • 9
      Garneer met fijngehakte verse peterselie voordat je het gerecht serveert.

In traditionele recepten voor Beef Stroganoff wordt meestal rundvlees gebruikt, zoals biefstuk of ossenhaas. Echter, kalfsoester kan ook een geschikte vervanger zijn als je op zoek bent naar een malser en delicater stukje vlees. Kalfsvlees heeft een fijnere structuur en een subtielere smaak in vergelijking met rundvlees, wat een lekkere twist kan geven aan je Kalf Stroganoff.

Als je kiest voor kalfsoester, houd er dan rekening mee dat het vlees minder bereidingstijd nodig heeft dan rundvlees om mals en sappig te blijven. Overkoken kan resulteren in droog en taai vlees. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten