Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken

Personen
-
+
Vitello Tonnato van Kalfslende
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Wrijf de kalfslende in met olijfolie, zout en peper en leg deze in een ovenschaal.
- 2Rooster het vlees in de oven tot het een interne temperatuur van 58-60 graden Celsius heeft voor medium rare, meestal ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van je stuk vlees. Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te controleren. Haal het vlees uit de oven en laat het volledig afkoelen het liefst in je koelkast of vriezer om de garing stop te zetten. Als het vlees een klein beetje bevroren is zal je ook merken dat het makkelijker in dunne plakjes te snijden is.
Tonnatosaus
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Terwijl het vlees afkoelt, kun je de tonnatosaus maken. Combineer de tonijn, ansjovis, kappertjes, eidooier en citroensap in de kom van een keukenmachine of blender. Meng tot een gladde massa. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl de machine draait tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- 2Zodra het vlees is afgekoeld, snijd je het in dunne plakjes. Leg de plakjes op een serveerschaal.

Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten