Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken

Basisrecept voor 4 personen
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1A Met de kneedmachine: Doe het lauwwarme water, max 30 graden, met de gist in de kneedkom Voeg de helft van de bloem (250gr) toe Voeg de olijfolie toe Laat even een minuutje draaien Voeg het zout toe en de rest van de bloem, laat 5-10 minuten langzaam kneden tot je een samenhangend deeg krijgt. Bij te droog deeg voeg je een beetje water bij en bij te nat deeg voeg je stapsgewijs een beetje bloem bij. Laat het deeg 25 minuten rijzen op een warme (20 graden) tochtvrije plaats. OF B Kneden met de hand: Meng in een kom de bloem met het zout Maak een kuiltje in de kom en giet er de olijfolie en de het lauwwarme water in Verkruimel de gist in het water en kneed alles met de hand tot een samenhangend deeg, zie hierboven. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme (20 graden) tochtvrije plaats.
- 2Vorm met de hand 1 of 2 broden hiermee en leg deze op een bloem bestoven bakplaat. Ik doe altijd eerst een velletje bakpapier op de bakplaat.

Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten