Salade
10 min
0 min
Frisse Mediterraanse Slaatjeschotel

Deze Mediterraanse salade is ideaal voor een snelle maaltijd. Het combineert de frisse smaken van trostomaten, komkommer en Hollandse sla trio, afgewerkt met een simpele dressing van olijfolie en citroensap. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht, en klaar binnen 30 minuten.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Trostomaten3 stuks
- Komkommer1 stuks
- Ui1 stuks
- Hollandse sla trio150 gram
- Olijfolie3 eetlepels
- Citroensap1 eetlepel
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Verse basilicum5 blaadjes
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de trostomaten en komkommer in blokjes.
- 2Snijd de ui in dunne ringen.
- 3Meng in een grote kom de trostomaten, komkommer, ui en Hollandse sla trio.
- 4Klop in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, zout en peper tot een dressing.
- 5Giet de dressing over de salade en schep alles goed om.
- 6Garneer de salade met verse basilicum en serveer direct.