Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt500 g
- Middelgrote ui1 stuks
- Ei1 stuks
- Paneermeel50 g
- Mosterd1 eetlepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Gemalen nootmuskaat0.5 theelepel
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng in een grote kom het rundergehakt met de fijngesnipperde helft van de ui, het ei, paneermeel, mosterd, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper.
- 2Kneed het mengsel goed door en vorm het in platte ovale koekjes.
- 3Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de Frikadelle ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- 4Verwijder de Frikadelle uit de pan en houd ze warm.
- 5In dezelfde pan voeg je eventueel nog een beetje extra olie toe en bak je de uienringen op middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn, wat ongeveer 3-4 minuten per kant zal duren.
- 6Kook de aardappelstukken in een pan met gezouten water tot ze zacht zijn, wat ongeveer 20 minuten zal duren.
- 7Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, warme melk, zout, peper en eventueel nootmuskaat toe tot een gladde puree ontstaat.
- 8Leg de Frikadelle op een bord, plaats de gebakken uienringen bovenop elk gehaktkoekje en serveer samen met de aardappelpuree en een lekkere Duitse mosterd. Als toevoeging kun je er ook een frisse groene salade bij serveren.
Deze Duitse Frikadelle zijn platte gehaktkoekjes, ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd, zijn populair in Duitsland en in sommige delen van Scandinavië en Oost-Europa. Ze worden gemaakt van rundergehakt of gemengd gehakt, samen met brood of paneermeel, eieren, uien en kruiden. Dit alles wordt goed gemengd, gevormd in platte schijven, en daarna gebakken of gefrituurd. In Duitsland worden Frikadelle vaak geserveerd met mosterd en aardappelsalade of aardappelpuree en soms in een broodje als een soort hamburger. Heerlijk met een Düsseldorfer Mosterd, lekker pittig en zoet.
