Pastagerecht
10 min
20 min

Italiaanse Pasta Met Gehakt en Spek

Geniet van een heerlijke Italiaanse pasta, verrijkt met sappig gehakt, krokant ontbijtspek, en een smaakvolle tomaten sugo. Dit gerecht combineert eenvoud met rijke smaken en is binnen een half uur klaar. Perfect voor doordeweekse avonden wanneer je zin hebt in iets warms en geruststellends.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gehakt
      250 gram
    • Ontbijtspek
      100 gram
    • Tomaten sugo
      400 gram
    • Wortelen
      stuks
    • Bleekselderij
      stengels
    • Knoflook
      teentjes
    • Pasta
      250 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Parmezaanse kaas
      50 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de wortelen en bleekselderij in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
    • 2
      Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt rul. Voeg daarna het ontbijtspek toe en bak tot het krokant is.
    • 3
      Voeg de wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan het gehaktmengsel en bak alles samen gedurende 5 minuten.
    • 4
      Schenk de tomaten sugo in de pan, roer goed door, en laat op laag vuur sudderen.
    • 5
      Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de saus.
    • 6
      Serveer met geraspte Parmezaanse kaas bovenop voor een extra smaakvolle afwerking.
2025 © Eerlijk Eten