Salade
10 min
20 min
Bulgur Met Champignons En Veldsla

Geniet van een gemakkelijke en snelle maaltijd met bulgur, champignons en veldsla. De aardse smaken van de champignons combineren perfect met de lichte frisheid van veldsla en romige feta. Een vleugje citroen en knapperige walnoten maken dit gerecht helemaal af. Het is gezond, smakelijk en binnen 30 minuten klaar.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Bulgur200 gram
- Champignons250 gram
- Veldsla75 gram
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Feta100 gram
- Citroen1 stuk
- Walnoten50 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout0.5 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- 3Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak tot de champignons goudbruin zijn.
- 4Meng de gekookte bulgur met de gebakken champignons en ui. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- 5Roer de veldsla en verkruimelde feta erdoor. Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan het gerecht.
- 6Garneer met grof gehakte walnoten en serveer direct.