Roerbakgerecht
10 min
20 min
Aziatische Gehaktballetjes met Knoflook Groente

Deze eenvoudige Aziatische maaltijd combineert sappige gehaktballetjes met de knapperige textuur van Chinese kool en de frisse smaak van tomaat. Dankzij de toevoeging van knoflook en rode ui krijgt het gerecht een heerlijke rijke smaak. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, wanneer je weinig tijd hebt maar toch iets bijzonders wilt serveren.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Chinese kool1 stuks
- Gehakt300 gram
- Eieren2 stuks
- Rode ui1 stuks
- Tomaat2 stuks
- Knoflook3 teentjes
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de rode ui en de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- 2Meng het gehakt in een kom met een ei, zout en peper. Vorm kleine balletjes.
- 3Bak de gehaktballetjes in de pan met ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
- 4Snijd de Chinese kool en tomaten in stukjes. Voeg de Chinese kool toe aan de pan en bak enkele minuten mee.
- 5Voeg de tomaten toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Breek het tweede ei erboven en roer tot het ei gaar is.