Stoofpot
10 min
20 min

Rijkgevulde One Pot Bulgurschotel

Deze eenvoudige maar smaakvolle schotel combineert rundergehakt met bulgur en frisse groenten. In slechts 30 minuten bereid, is het een ideale maaltijd voor doordeweeks. De combinatie van specerijen en de subtiele smaak van bulgur maken het een verrukkelijke oosterse ervaring.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      300 gram
    • Bulgur
      200 gram
    • Rode paprika
      stuks
    • Chinese kool
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Gemberpoeder
      theelepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin is, ongeveer 5 minuten.
    • 3
      Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de in reepjes gesneden rode paprika en Chinese kool toe en roer alles goed door.
    • 5
      Roer de bulgur, gemberpoeder, zout en peper erdoor en voeg 400 ml water toe.
    • 6
      Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen, tot de bulgur gaar is.
    • 7
      Breng op smaak met sojasaus en serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten