Stoofschotel
10 min
20 min
Zalm Met Wortel En Ui Gestoofd

Deze eenvoudige zalmstoofschotel combineert de rijke smaak van zalm met zoete wortelen en aromatische uien. Het gerecht is gemakkelijk in minder dan 30 minuten te bereiden en past perfect in de Mediterrane keuken. Een gezonde keuze voor een drukke doordeweekse avond.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zalmfilet2 stuks
- Wortel3 stuks
- Ui1 stuk
- Olijfolie2 eetlepels
- Knoflook2 tenen
- Citroensap1 eetlepel
- Tijm1 theelepel
- Zout1 theelepel
- Peper1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de zalmfilets in grove stukken en breng deze op smaak met citroensap, zout en peper.
- 2Snijd de ui en knoflook fijn en de wortelen in dunne schijfjes.
- 3Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- 4Voeg de wortelschijfjes toe en bak deze enkele minuten mee.
- 5Plaats de zalmstukken in de pan, voeg de tijm toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de zalm gaar is.
- 6Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer heet.