Stoofschotel
10 min
20 min

Zalm Met Wortel En Ui Gestoofd

Deze eenvoudige zalmstoofschotel combineert de rijke smaak van zalm met zoete wortelen en aromatische uien. Het gerecht is gemakkelijk in minder dan 30 minuten te bereiden en past perfect in de Mediterrane keuken. Een gezonde keuze voor een drukke doordeweekse avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zalmfilet
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Ui
      stuk
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      tenen
    • Citroensap
      eetlepel
    • Tijm
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de zalmfilets in grove stukken en breng deze op smaak met citroensap, zout en peper.
    • 2
      Snijd de ui en knoflook fijn en de wortelen in dunne schijfjes.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • 4
      Voeg de wortelschijfjes toe en bak deze enkele minuten mee.
    • 5
      Plaats de zalmstukken in de pan, voeg de tijm toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de zalm gaar is.
    • 6
      Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer heet.
2025 © Eerlijk Eten