Ovenschotel
10 min
20 min

Walnoot-Broccoli Razzle Dazzle Schotel

Ontdek deze heerlijke en snelle ovenschotel met knapperige walnoten, frisse broccoli en smeuïge aardappelen. Dit vegetarische gerecht, geïnspireerd door de Mediterraanse keuken, biedt een rijke combinatie van smaken en texturen, perfect voor een eenvoudige weekavondmaaltijd. Voorbereiding en koken samen duurt slechts een half uur!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Broccoli
      hoofd
    • Aardappelen
      stuks
    • Walnoten
      100 gram
    • Ui
      stuk
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Kersen-tomaten
      10 stuks
    • Italiaanse kruiden
      theelepel
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze gedurende 5 minuten voor.
    • 3
      Snijd de broccoli in kleine roosjes en de ui in dunne ringen.
    • 4
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui tot deze glazig is.
    • 5
      Voeg de voorgekookte aardappelen, broccoli, en tomaten toe aan de pan, en bak alles nog 5 minuten.
    • 6
      Roer de walnoten en Italiaanse kruiden erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Doe het mengsel in een ovenschaal en bak het in de oven gedurende 15 minuten.
    • 8
      Serveer het gerecht warm en geniet van de rijke smaken!
2025 © Eerlijk Eten