Risotto
15 min
30 min

Romige Lavendel Kip Risotto

Deze romige risotto combineert geurige lavendel met malse kipfilet en frisheid van courgette. De combinatie van hartige en bloemige smaken zorgt voor een verfijnd gerecht dat perfect in de Franse keuken past. Geschikt voor een elegant diner, het is eenvoudig te maken binnen 45 minuten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Risotto rijst
      200 gram
    • Courgette
      stuk
    • Kookroom
      200 milliliter
    • Lavendel
      theelepel
    • Kippenbouillon
      500 milliliter
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kip tot goudbruin.
    • 2
      Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan de pan met de kip. Bak tot de ui zacht is.
    • 3
      Voeg de risotto rijst toe en roer goed door, zodat de korrels de olijfolie absorberen.
    • 4
      Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de rijst, steeds een beetje tegelijkertijd, terwijl je blijft roeren tot de vloeistof is opgenomen.
    • 5
      Snijd de courgette in blokjes en voeg samen met de lavendel toe aan de risotto. Laat het zachtjes sudderen tot de courgette gaar is.
    • 6
      Roer de kookroom en Parmezaanse kaas erdoor en laat nog een paar minuten koken tot de risotto lekker romig is.
2025 © Eerlijk Eten