Personen
-
+
Ingrediënten
- Aardappel500 g
- Ei2 stuks
- Rode paprika1 stuks
- Lente ui2 stuks
- Augurk2 stuks
- Bleekselderij1 stengel
- Mayonaise100 g
- Mosterd1 eetlepel
- Witte wijnazijn1 eetlepel
- Suiker1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Paprikapoeder
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze tot ze zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten. Giet af en laat ze afkoelen.
- 2In een kleine kom, combineer de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn en suiker. Roer goed door tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- 3In een grote kom, meng de afgekoelde aardappelblokjes met de gehakte eieren, rode paprika, lente-uien, augurken en bleekselderij.
- 4Giet de dressing over de aardappelmix en schep alles voorzichtig door elkaar tot de aardappelen en groenten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
- 5Bestrooi de salade voor het serveren licht met paprikapoeder voor een beetje kleur en extra smaak.
- 6Laat de salade minstens een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Deze Amerikaanse aardappelsalade, rijk gevuld met groenten en een romige dressing, is perfect voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij je barbecue.
