Salade
15 min
10 min

Amerikaanse Aardappelsalade perfect voor de Barbecue

Deze Amerikaanse aardappelsalade, rijk gevuld met groenten en een romige dressing, is perfect voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij je barbecue.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aardappel
      500 g
    • Ei
      stuks
    • Rode paprika
      stuks
    • Lente ui
      stuks
    • Augurk
      stuks
    • Bleekselderij
      stengel
    • Mayonaise
      100 g
    • Mosterd
      eetlepel
    • Witte wijnazijn
      eetlepel
    • Suiker
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Paprikapoeder

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze tot ze zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten. Giet af en laat ze afkoelen.
    • 2
      In een kleine kom, combineer de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn en suiker. Roer goed door tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
    • 3
      In een grote kom, meng de afgekoelde aardappelblokjes met de gehakte eieren, rode paprika, lente-uien, augurken en bleekselderij.
    • 4
      Giet de dressing over de aardappelmix en schep alles voorzichtig door elkaar tot de aardappelen en groenten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
    • 5
      Bestrooi de salade voor het serveren licht met paprikapoeder voor een beetje kleur en extra smaak.
    • 6
      Laat de salade minstens een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Deze Amerikaanse aardappelsalade, rijk gevuld met groenten en een romige dressing, is perfect voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij je barbecue. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten