Personen
-
+
Ingrediënten
- Sukadelap400 g
- Ui1 stuks
- Wortel1 stuks
- Knoflook1 teentje
- Runderbouillon250 ml
- Rode wijn100 ml
- Tomatenpuree1 eetlepel
- Bloem1 eetlepel
- Laurierblad2 stuks
- Tijm1 tak
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
- Aardappel300 g
- Ei1 stuks
- Nootmuskaat1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de sukade in blokjes en breng ze op smaak met zout en peper.
- 2Verhit boter of olie in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even apart.
- 3Bak de ui, wortel en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat deze kort meebakken.
- 4Bestrooi de groenten met de bloem en roer goed door.
- 5Voeg de rode wijn (indien gebruikt) en de bouillon toe, en blijf roeren om klontjes te voorkomen.
- 6Doe de sukade terug in de pan en voeg de laurierblaadjes en het takje tijm toe.
- 7Breng aan de kook en laat het vlees op een laag vuur, met de deksel op de pan, in ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes stoven tot het mals is. Roer af en toe en voeg eventueel extra bouillon toe als het te droog wordt.
- 8Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en stamp ze tot een fijne puree en laat iets afkoelen.
- 9Voeg het ei, de bloem en een snufje zout (en eventueel nootmuskaat) toe aan de puree.
- 10Meng alles tot een glad deeg.
- 11Verdeel het deeg in kleine porties en vorm er balletjes of langwerpige eitjes van.
- 12. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de knoedels in ongeveer 10-15 minuten gaar; ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Haal ze uit het water met een schuimspaan.
- 13Serveer de sukade stoofschotel met een royale hoeveelheid jus in een diepe kom of op een bord. Leg de aardappelknoedels erbij en garneer met verse kruiden zoals peterselie.
Dit recept voor sukade stoofschotel met aardappelknoedels brengt pure genot op tafel en combineert de rijke smaken van langzaam gegaard vlees met de traditie van knoedels. Het malse stoofvlees, dat langzaam is gestoofd in een diepe jus van bouillon, groenten en kruiden, smelt in je mond en biedt een smaakvolle ervaring die perfect past bij deze koude dagen. Aardappelknoedels, een geliefde klassieker uit Midden- en Oost-Europese keukens zoals die van Duitsland, Oostenrijk en Polen, voegen een authentiek, rustiek element toe aan het gerecht. Ze worden gemaakt van aardappelen, bloem en ei, en koken tot ze zacht en luchtig zijn – ideaal om de rijke jus op te nemen en je bord schoon te vegen.







