Ei
10 min
10 min
Brunchklassieker: Eggs Benedict

Oeufs Benedict, of Eggs Benedict zoals het vaak in het Engels wordt genoemd, is een bekend ontbijt- of brunchgerecht dat bestaat uit twee helften van een Engelse muffin, elk bedekt met een plakje bacon of ham, een gepocheerd ei en Hollandaisesaus.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Ei2 stuks
- Broodje naar keuze2 stuks
- Ham of bacon4 plakjes
- Verse peterselie voor garnering
- Citroensap1 eetlepel
- Ongezouten boter100 g
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het maken van de Hollandaisesaus. Smelt de boter in een pan en laat deze even afkoelen. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met het citroensap boven een pan met zacht kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt) totdat het mengsel dik en schuimig is. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe terwijl je blijft kloppen totdat de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm (niet heet, anders gaat het schiften).
- 2Breng een diepe pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei.
- 3Snijd de broodjes doormidden en rooster ze totdat ze goudbruin zijn.
- 4Bak de plakjes ham of bacon snel in een hete pan tot ze warm zijn.
- 5Bouw nu je Eggs Benedict op. Leg op elk bord een geroosterd broodje. Plaats hier twee plakjes ham op, gevolgd door een gepocheerd ei. Schep hierover royaal de Hollandaisesaus en garneer met verse peterselie.
Oeufs Benedict, of Eggs Benedict zoals het vaak in het Engels wordt genoemd, is een bekend ontbijt- of brunchgerecht dat bestaat uit twee helften van een Engelse muffin, elk bedekt met een plakje bacon of ham, een gepocheerd ei en Hollandaisesaus. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met een bijgerecht zoals gebakken aardappelen of een salade.
