Ei
10 min
10 min

Brunchklassieker: Eggs Benedict

Oeufs Benedict, of Eggs Benedict zoals het vaak in het Engels wordt genoemd, is een bekend ontbijt- of brunchgerecht dat bestaat uit twee helften van een Engelse muffin, elk bedekt met een plakje bacon of ham, een gepocheerd ei en Hollandaisesaus.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ei
      stuks
    • Broodje naar keuze
      stuks
    • Ham of bacon
      plakjes
    • Verse peterselie voor garnering
    • Citroensap
      eetlepel
    • Ongezouten boter
      100 g
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het maken van de Hollandaisesaus. Smelt de boter in een pan en laat deze even afkoelen. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met het citroensap boven een pan met zacht kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt) totdat het mengsel dik en schuimig is. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe terwijl je blijft kloppen totdat de saus dik is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm (niet heet, anders gaat het schiften).
    • 2
      Breng een diepe pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei.
    • 3
      Snijd de broodjes doormidden en rooster ze totdat ze goudbruin zijn.
    • 4
      Bak de plakjes ham of bacon snel in een hete pan tot ze warm zijn.
    • 5
      Bouw nu je Eggs Benedict op. Leg op elk bord een geroosterd broodje. Plaats hier twee plakjes ham op, gevolgd door een gepocheerd ei. Schep hierover royaal de Hollandaisesaus en garneer met verse peterselie.

Oeufs Benedict, of Eggs Benedict zoals het vaak in het Engels wordt genoemd, is een bekend ontbijt- of brunchgerecht dat bestaat uit twee helften van een Engelse muffin, elk bedekt met een plakje bacon of ham, een gepocheerd ei en Hollandaisesaus. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met een bijgerecht zoals gebakken aardappelen of een salade.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten