Oosters
20 min
20 min

Broodje Lamsgehakt Zuid-Aziatische Lamskeema

Dit gerecht, rijk aan specerijen en boordevol smaak, is perfect voor die warme zomeravonden waarop je iets lichts maar toch vullends wilt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Lamsgehakt
      400 g
    • Grote ui, fijngehakt
      stuks
    • Knoflook teentjes
      stuks
    • Gember, geraspt
      theelepel
    • Middelgrote tomaten, gepureerd
      stuks
    • Erwten
      0.5 Kopje
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Korianderpoeder
      theelepel
    • Kurkumapoeder
      0.5 theelepel
    • Chilipoeder
      0.5 theelepel
    • Zout naar smaak
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Verse koriander voor garnering
    • Citroen in partjes voor serveren
    • Kleine broodjes
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olie in een pan: Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut.
    • 2
      Voeg het gehakt toe: Doe het lamsgehakt in de pan en bak het rul en bruin. Zorg dat het gehakt goed gaar en korrelig wordt.
    • 3
      Kruiden en tomaten: Strooi de komijn, koriander, kurkuma, chilipoeder en zout over het gehakt. Goed mengen. Voeg de gepureerde tomaten toe en kook alles op middelhoog vuur tot de olie begint te scheiden van het mengsel.
    • 4
      Erwten toevoegen: Doe de erwten erbij, meng goed en laat het geheel een paar minuten sudderen tot de erwten gaar zijn. Als het mengsel te droog wordt, kun je een beetje water toevoegen om te voorkomen dat het aanbrandt.
    • 5
      Garneren: Haal de pan van het vuur. Garneer de keema met verse koriander en rauwe uienringen.
    • 6
      Serveren: Serveer de keema warm met partjes citroen en zachte broodjes.

Probeer deze zomer eens iets nieuws en breng de smaken van Zuid-Azië naar je tafel met deze overheerlijke lamskeema. Dit gerecht, rijk aan specerijen en boordevol smaak, is perfect voor die warme zomeravonden waarop je iets lichts maar toch vullends wilt. Geserveerd met zachte broodjes, frisse citroenpartjes en een topping van verse uienringen, is deze keema met lamsgehakt een top maaltijd om te delen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten