Personen
-
+
Ingrediënten
- Lamsgehakt400 g
- Grote ui, fijngehakt1 stuks
- Knoflook teentjes2 stuks
- Gember, geraspt1 theelepel
- Middelgrote tomaten, gepureerd2 stuks
- Erwten0.5 Kopje
- Komijnpoeder1 theelepel
- Korianderpoeder1 theelepel
- Kurkumapoeder0.5 theelepel
- Chilipoeder0.5 theelepel
- Zout naar smaak
- Plantaardige olie2 eetlepel
- Verse koriander voor garnering
- Citroen in partjes voor serveren
- Kleine broodjes4 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olie in een pan: Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut.
- 2Voeg het gehakt toe: Doe het lamsgehakt in de pan en bak het rul en bruin. Zorg dat het gehakt goed gaar en korrelig wordt.
- 3Kruiden en tomaten: Strooi de komijn, koriander, kurkuma, chilipoeder en zout over het gehakt. Goed mengen. Voeg de gepureerde tomaten toe en kook alles op middelhoog vuur tot de olie begint te scheiden van het mengsel.
- 4Erwten toevoegen: Doe de erwten erbij, meng goed en laat het geheel een paar minuten sudderen tot de erwten gaar zijn. Als het mengsel te droog wordt, kun je een beetje water toevoegen om te voorkomen dat het aanbrandt.
- 5Garneren: Haal de pan van het vuur. Garneer de keema met verse koriander en rauwe uienringen.
- 6Serveren: Serveer de keema warm met partjes citroen en zachte broodjes.
Probeer deze zomer eens iets nieuws en breng de smaken van Zuid-Azië naar je tafel met deze overheerlijke lamskeema. Dit gerecht, rijk aan specerijen en boordevol smaak, is perfect voor die warme zomeravonden waarop je iets lichts maar toch vullends wilt. Geserveerd met zachte broodjes, frisse citroenpartjes en een topping van verse uienringen, is deze keema met lamsgehakt een top maaltijd om te delen.
