Eenpansgerecht
10 min
20 min
Saucijsjes en Tomaat in Romige Saus

Geniet van deze eenvoudige maar smaakvolle maaltijd met sappige saucijsjes, frisse tomaten en romige saus. Een perfect diner voor drukke avonden zonder in te boeten op smaak. Combineer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Saucijs4 stuks
- Tomaat2 stuks
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Champignons100 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Zware room150 milliliter
- Basilicum1 handvol
- Zout
- Peper
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de saucijsjes toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
- 2Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en bak tot de ui glazig is.
- 3Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak ze mee totdat ze zacht zijn.
- 4Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe, en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- 5Giet de zware room erbij, breng op smaak met zout en peper, en laat het nog eens 5 minuten sudderen zodat de saus iets indikt.
- 6Serveer met verse basilicum bovenop voor extra smaak.