Eenpansgerecht
10 min
20 min

Saucijsjes en Tomaat in Romige Saus

Geniet van deze eenvoudige maar smaakvolle maaltijd met sappige saucijsjes, frisse tomaten en romige saus. Een perfect diner voor drukke avonden zonder in te boeten op smaak. Combineer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Saucijs
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Champignons
      100 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zware room
      150 milliliter
    • Basilicum
      handvol
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de saucijsjes toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
    • 2
      Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en bak tot de ui glazig is.
    • 3
      Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak ze mee totdat ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe, en laat het geheel 5 minuten sudderen.
    • 5
      Giet de zware room erbij, breng op smaak met zout en peper, en laat het nog eens 5 minuten sudderen zodat de saus iets indikt.
    • 6
      Serveer met verse basilicum bovenop voor extra smaak.
2025 © Eerlijk Eten