Roerbakgerecht
10 min
20 min

Zoete Aardappel en Kip Roerbak Sensatie

Ontdek een makkelijk Oosters geïnspireerd gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. Deze roerbak bevat zachte stukjes zoete aardappel, sappige kipfilet en knapperige Chinese kool, op smaak gebracht met sojasaus en verse kruiden. Voor een vleugje luxe voeg je een beetje Parmezaanse kaas toe, wat het geheel een extra dimensie geeft. Geschikt voor het hele gezin!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zoete aardappel
      stuks
    • Kipfilet
      300 gram
    • Chinese kool
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Ei
      stuks
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Olie
      eetlepels
    • Peper
      theelepel
    • Zout
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
    • 2
      Snijd de kipfilet in dunne stukjes en de Chinese kool in reepjes.
    • 3
      Verhit de olie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin.
    • 4
      Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak mee tot ze zacht beginnen te worden.
    • 5
      Doe de Chinese kool erbij en roerbak alles samen voor ongeveer 5 minuten.
    • 6
      Kluts de eieren en giet deze over het groente-kipmengsel in de pan. Roer tot het ei gestold is.
    • 7
      Voeg de sojasaus, peper en zout toe en meng goed door elkaar.
    • 8
      Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en serveer meteen.
2025 © Eerlijk Eten