Roerbakgerecht
10 min
20 min
Zoete Aardappel en Kip Roerbak Sensatie

Ontdek een makkelijk Oosters geïnspireerd gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. Deze roerbak bevat zachte stukjes zoete aardappel, sappige kipfilet en knapperige Chinese kool, op smaak gebracht met sojasaus en verse kruiden. Voor een vleugje luxe voeg je een beetje Parmezaanse kaas toe, wat het geheel een extra dimensie geeft. Geschikt voor het hele gezin!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zoete aardappel2 stuks
- Kipfilet300 gram
- Chinese kool1 stuks
- Sojasaus4 eetlepels
- Ei2 stuks
- Parmezaanse kaas50 gram
- Olie2 eetlepels
- Peper1 theelepel
- Zout1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
- 2Snijd de kipfilet in dunne stukjes en de Chinese kool in reepjes.
- 3Verhit de olie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin.
- 4Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak mee tot ze zacht beginnen te worden.
- 5Doe de Chinese kool erbij en roerbak alles samen voor ongeveer 5 minuten.
- 6Kluts de eieren en giet deze over het groente-kipmengsel in de pan. Roer tot het ei gestold is.
- 7Voeg de sojasaus, peper en zout toe en meng goed door elkaar.
- 8Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en serveer meteen.