Stoofpot
10 min
20 min

Snelle Pompoen en Linzen Stoofpot

Deze snelle stoofpot combineert de rijkdom van pompoen met de aardse smaak van linzen. Uien en specerijen geven extra diepgang aan het gerecht, dat in minder dan een half uur op tafel staat. Perfect voor een vullend diner op een drukke avond!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Pompoen
      400 gram
    • Rode linzen
      200 gram
    • Ui
      stuks
    • Kokosmelk
      200 milliliter
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Kerriepoeder
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Water
      500 milliliter

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze gedurende 2 minuten in olijfolie in een grote pan.
    • 2
      Voeg de in blokjes gesneden pompoen, kerriepoeder, zout en peper toe en roer alles goed door.
    • 3
      Voeg de rode linzen, kokosmelk en water toe aan de pan. Roer goed door en breng het aan de kook.
    • 4
      Laat de stoofpot 15-20 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat de pompoen en linzen zacht zijn.
    • 5
      Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie.
2025 © Eerlijk Eten