Stoofpot
10 min
20 min
Snelle Pompoen en Linzen Stoofpot

Deze snelle stoofpot combineert de rijkdom van pompoen met de aardse smaak van linzen. Uien en specerijen geven extra diepgang aan het gerecht, dat in minder dan een half uur op tafel staat. Perfect voor een vullend diner op een drukke avond!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Pompoen400 gram
- Rode linzen200 gram
- Ui1 stuks
- Kokosmelk200 milliliter
- Knoflooktenen2 stuks
- Kerriepoeder2 theelepel
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
- Olijfolie1 eetlepel
- Water500 milliliter
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze gedurende 2 minuten in olijfolie in een grote pan.
- 2Voeg de in blokjes gesneden pompoen, kerriepoeder, zout en peper toe en roer alles goed door.
- 3Voeg de rode linzen, kokosmelk en water toe aan de pan. Roer goed door en breng het aan de kook.
- 4Laat de stoofpot 15-20 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat de pompoen en linzen zacht zijn.
- 5Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie.