Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Runderbouillon0.5 stuks
- Knoflook1 stuks
- Olijfolie10 ml
- Courgette1 stuks
- Tomatenpulp blik200 g
- Paprika1 stuks
- Maïs150 g
- Trostomaten1 stuks
- Mager rundergehakt75 g
- Parmezaanse kaas snippers10 g
- Ui0.5 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
- 2Snijd de courgettes over de lengte door de midden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit, zorg er wel voor dat de courgette heel blijft.
- 3Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
- 4Laat een diepe koekenpan warm worden en doe hier eetlepels olie in.
- 5Fruit de uitjes met de knoflook zachtjes aan en voeg het gehakt toe.
- 6Rul het gehakt en laat bakken tot het vocht verdampt is.
- 7Snijd ondertussen het vruchtvlees van de courgette in fijne blokjes en snijd de paprika en de trostomaten ook in blokjes en voeg toe aan het gehakt mengsel.
- 8Voeg nu ook de mais, tomaten polpa en het bouillon blokje toe.
- 9Laat het geheel nu indampen op middel hoog vuur tot bijna al het vocht verdampt is. (TIP! Voeg eventueel wat oregano en tijm toe en een goeie scheut rode wijn!)
- 10Pak een grote ovenschaal en leg hier de courgettes in, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
- 11Vul je courgettes met het gehakt mengsel en verdeel de Parmezaanse kaas over de courgettes.
- 12Plaats de ovenschaal in de oven voor minuten.
- 13Eet smakelijk!