Kalf
20 min
210 min
Guancia di vitello brasate in salsa di vino rosso

Guancia di vitello brasate in salsa di vino rosso, oftewel gestoofde kalfswangen in een rode wijnsaus, is een rijk en smaakvol Italiaans gerecht. Dit recept kan je ook heel goed in een slow- of pressurecooker maken.
Personen
-
+
Ingrediënten
- kalfswangen schoongemaakt4 stuks
- Zout en zwarte peper naar smaak
- olijfolie3 eetlepel
- grote ui, fijngesnipperd1 stuks
- wortels, in blokjes2 stuks
- bleekselderij, in blokjes2 stengels
- knoflook, fijngehakt4 teentje
- rode wijn (bij voorkeur een Italiaanse rode wijn zoals Chianti)500 ml
- kalfsbouillon500 ml
- laurierblaadjes2 stuks
- Enkele takjes verse tijm
- Enkele takjes verse rozemarijn
- tomatenpuree2 eetlepel
- bloem1 eetlepel
- Boter
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 150°C.
- 2Bestrooi de kalfswangen aan beide kanten met zout en peper.
- 3Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Braad de kalfswangen aan beide kanten goudbruin aan, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
- 4In dezelfde pan, voeg de ui, wortels, bleekselderij en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- 5Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee. Strooi de bloem over de groenten en roer goed door, bak dit ook een minuut mee om de bloemsmaak te verminderen.
- 6Blus af met de rode wijn, roer goed om alle aangebakken restjes los te maken. Laat het mengsel 2-3 minuten koken tot de wijn iets is ingekookt.
- 7Voeg de kalfsbouillon, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe. Breng het mengsel aan de kook. Leg de kalfswangen terug in de pan. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie.
- 8Zet de braadpan in de voorverwarmde oven en laat de kalfswangen 2,5 tot 3 uur stoven, of tot ze zeer mals zijn.
- 9Haal de braadpan uit de oven en til de kalfswangen eruit. Zeef de saus om de groenten en kruiden te verwijderen. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus indien nodig inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een klontje boter toe voor een rijke glans en smaak.
- 10Leg de kalfswangen op borden, schenk de saus erover en serveer direct. Lekker met aardappelpuree, risotto of polenta en een groene salade of gestoofde groenten
Guancia di vitello brasate in salsa di vino rosso, oftewel gestoofde kalfswangen in een rode wijnsaus, is een rijk en smaakvol Italiaans gerecht. Dit recept kan je ook heel goed in een slow- of pressurecooker maken.
