Kalf
20 min
210 min

Guancia di vitello brasate in salsa di vino rosso

Guancia di vitello brasate in salsa di vino rosso, oftewel gestoofde kalfswangen in een rode wijnsaus, is een rijk en smaakvol Italiaans gerecht. Dit recept kan je ook heel goed in een slow- of pressurecooker maken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kalfswangen schoongemaakt
      stuks
    • Zout en zwarte peper naar smaak
    • olijfolie
      eetlepel
    • grote ui, fijngesnipperd
      stuks
    • wortels, in blokjes
      stuks
    • bleekselderij, in blokjes
      stengels
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • rode wijn (bij voorkeur een Italiaanse rode wijn zoals Chianti)
      500 ml
    • kalfsbouillon
      500 ml
    • laurierblaadjes
      stuks
    • Enkele takjes verse tijm
    • Enkele takjes verse rozemarijn
    • tomatenpuree
      eetlepel
    • bloem
      eetlepel
    • Boter

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 150°C.
    • 2
      Bestrooi de kalfswangen aan beide kanten met zout en peper.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Braad de kalfswangen aan beide kanten goudbruin aan, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
    • 4
      In dezelfde pan, voeg de ui, wortels, bleekselderij en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
    • 5
      Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee. Strooi de bloem over de groenten en roer goed door, bak dit ook een minuut mee om de bloemsmaak te verminderen.
    • 6
      Blus af met de rode wijn, roer goed om alle aangebakken restjes los te maken. Laat het mengsel 2-3 minuten koken tot de wijn iets is ingekookt.
    • 7
      Voeg de kalfsbouillon, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe. Breng het mengsel aan de kook. Leg de kalfswangen terug in de pan. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie.
    • 8
      Zet de braadpan in de voorverwarmde oven en laat de kalfswangen 2,5 tot 3 uur stoven, of tot ze zeer mals zijn.
    • 9
      Haal de braadpan uit de oven en til de kalfswangen eruit. Zeef de saus om de groenten en kruiden te verwijderen. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus indien nodig inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een klontje boter toe voor een rijke glans en smaak.
    • 10
      Leg de kalfswangen op borden, schenk de saus erover en serveer direct. Lekker met aardappelpuree, risotto of polenta en een groene salade of gestoofde groenten

Guancia di vitello brasate in salsa di vino rosso, oftewel gestoofde kalfswangen in een rode wijnsaus, is een rijk en smaakvol Italiaans gerecht. Dit recept kan je ook heel goed in een slow- of pressurecooker maken. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten