Schotel
10 min
20 min

Zonnige Kip met Zoete Aardappel

Geniet van een kleurrijke schotel vol smaak met malse kipfilet en romige zoete aardappel, afgewerkt met verse paprika en tomaat. Dit Mediterraans geïnspireerde gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook voedzaam en heerlijk. Perfect voor drukke avonden waarop je toch iets bijzonders wilt eten zonder lang in de keuken te staan.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Zoete aardappel
      stuks
    • Paprika
      stuk
    • Tomaat
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Sla
      100 gram
    • Kaas
      50 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de kipfilet in blokjes en de zoete aardappel in schijfjes.
    • 3
      Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in stukjes.
    • 4
      Pers de knoflook en meng met olijfolie. Marineer de kipblokjes hierin.
    • 5
      Plaats de zoete aardappel, kip, paprika en tomaten in een ovenschaal.
    • 6
      Rasp de kaas eroverheen en bak 20 minuten in de oven.
    • 7
      Serveer met een frisse salade van sla erbij.
2025 © Eerlijk Eten