Met dit recept voor wafels kan je alle kanten op. Deze lekkernij is heerlijk als traktatie en leuk om zelf te maken met de kinderen of opa en oma. De allervroegste wafels waren eenvoudige platte cakes gemaakt van graan en water en gekookt tussen twee metalen platen met een ruitpatroon. Het woord “wafel” komt van het Oudhoogduitse woord “waba”, dat “honingraat” betekent, een verwijzing naar het kenmerkende patroon van de wafels.
Een lekkere wafel maken begint met je beslag, dat moet je goed hebben. Bij veel recepten op internet staan eieren in het recept als ingrediënt, maar ze vergeten vaak te melden wat de maat van de eieren moet zijn. 3 maatje M eieren levert een hele andere hoeveelheid dan 3 L eieren en dit heeft invloed op je beslag. Je kan ook met eieren variëren, meer ei is een meer crispy wafel en met minder ei krijg je een zachtere wafel. Je kan ook met de hoeveelheid water spelen, je kan het bijvoorbeeld vervangen door karnemelk. Dan wordt de wafel wat frisser van smaak. Slap beslag geeft een zachte wafel en een stevig beslag geeft een hardere wafel.
Het volgende recept is een lekker basis recept, waar je eindeloos mee kan variëren.
Probeer ook
Griekse Stifado van fijne riblappen
Stifado is een klassiek Grieks stoofpotje dat je zeker eens moet proberen. Het is een hartverwarmend gerecht waarin mals vlees langzaam wordt gestoofd met kleine zilveruitjes in een kruidige tomatensaus
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Eieren (L)
- Melk, lauwwarm150 ml
- Bloem250 g
- (Vanille)suiker1 eetlepel
- Water100 ml
- Gesmolten boter100 g
- Zout0.5 snufje
Aan de slag
- 1Doe de eieren met de melk in je kom en klop de eieren los.
- 2Voeg de bloem, gist, suiker, kaneel en zout toe en klop alles tot een mooie massa zonder klontjes.
- 3Voeg dan het water toe en kijk goed naar de dikte van je beslag.
- 4Als laatste voeg je de gesmolten boter toe en dan laat je het beslag afgedekt een uurtje in een warme tochtvrije omgeving staan, zodat het mooi gaat rijzen.
- 5Giet met een soeplepel het beslag in je wafelvorm en bak lekker goudbruin.
Probeer ook
Griekse Stifado van fijne riblappen
Stifado is een klassiek Grieks stoofpotje dat je zeker eens moet proberen. Het is een hartverwarmend gerecht waarin mals vlees langzaam wordt gestoofd met kleine zilveruitjes in een kruidige tomatensaus