Stoofpot
10 min
20 min

Midden-Oosterse Lamsgehakt en Broccoli Stoofpot

Geniet van een heerlijke Midden-Oosterse stoofpot met malse lamsgehakt, broccoli en een rijke tomatensaus. Deze maaltijd is rijk aan smaak en voedzaam, perfect voor een snel maar uitgebreid diner. Dit gerecht combineert de hartige smaak van lamsgehakt met de frisheid van broccoli en tomaten, allemaal op smaak gebracht met traditionele kruiden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Lamsgehakt
      300 gram
    • Broccoli
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Kikkererwten
      200 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 2
      Voeg het lamsgehakt toe en bak tot het bruin en gaar is. Roer het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper erdoor.
    • 3
      Voeg de in blokjes gesneden tomaten en kikkererwten toe aan de pan en meng goed. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.
    • 4
      Verdeel de broccoli in roosjes en voeg toe aan de pan. Laat nog eens 10 minuten koken tot de broccoli zacht is.
    • 5
      Serveer de stoofpot warm met eventueel wat brood of rijst.
2025 © Eerlijk Eten