Stoofpot
10 min
20 min
Midden-Oosterse Lamsgehakt en Broccoli Stoofpot

Geniet van een heerlijke Midden-Oosterse stoofpot met malse lamsgehakt, broccoli en een rijke tomatensaus. Deze maaltijd is rijk aan smaak en voedzaam, perfect voor een snel maar uitgebreid diner. Dit gerecht combineert de hartige smaak van lamsgehakt met de frisheid van broccoli en tomaten, allemaal op smaak gebracht met traditionele kruiden.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Lamsgehakt300 gram
- Broccoli1 stuks
- Ui1 stuks
- Tomaat2 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Kikkererwten200 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Komijnpoeder1 theelepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- 2Voeg het lamsgehakt toe en bak tot het bruin en gaar is. Roer het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper erdoor.
- 3Voeg de in blokjes gesneden tomaten en kikkererwten toe aan de pan en meng goed. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.
- 4Verdeel de broccoli in roosjes en voeg toe aan de pan. Laat nog eens 10 minuten koken tot de broccoli zacht is.
- 5Serveer de stoofpot warm met eventueel wat brood of rijst.