Het maken van de juiste rub is cruciaal als je spareribs gaat bereiden, omdat het sterk bijdraagt aan de uiteindelijke smaak en korst (bark) van de ribben.
Za'atar is een specerijenmengsel, gedroogd of als pasta, uit het Midden-Oosten dat meestal bestaat uit gedroogde tijm, geroosterd sesamzaad, gedroogde sumak en zout.
De naam "snijboon" is afkomstig van de traditionele manier van snijden in schuine, dunne stukken. Deze bonen zijn afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, maar zijn door Spaanse ontdekkingsreizigers in de 16e eeuw met de aardappelen naar Europa gebracht.
Spinazie is buitengewoon gezond en wordt beschouwd als een superfood vanwege zijn hoge gehalte aan vitamines en mineralen. Hier zijn alvast 10 lekkere manieren om je spinazie klaar te maken / te gebruiken!
Kippenbouten kun je op verschillende manieren klaarmaken; ze combineren perfect met een frisse salade of bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes. Hier zijn een paar verschillende methoden!
Het koken van rabarber is eenvoudig. Het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je weet dat het perfect is als de stelen in vezels uit elkaar vallen. Onthoud dat rabarber vrij zuur kan zijn, dus voeg genoeg suiker toe om de smaak te balanceren.
Een traditioneel Hollands vleesgerecht, voor het eerst geïntroduceerd door slager Jaap Boerwinkel uit Amersfoort maar de slager Ton Spoelder uit Laren bedacht de naam in 1952 omdat het zo goed zou passen bij sla.
Guanciale is een traditioneel Italiaans product dat afkomstig is uit de regio Lazio, meer specifiek uit Amatrice, een stadje dat bekend is om haar spaghetti all'amatriciana, een pasta gerecht met guanciale.
Asperges klaarmaken is niet voor iedereen even makkelijk. De meeste mensen koken ze vaak tot snot in een pannetje water waardoor ze veel smaak en structuur verliezen. Hierbij verschillende bereidingen voor de perfecte asperges.
Als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het de bavette wel. Dit stuk, afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ wordt ook wel een vanglap genoemd en is het werkvlees aan de onderkant van de koe.
We vormen een gemeenschap van bewuste eters, mensen die hechten aan kwaliteit en eerlijke productiewijzen; van boeren en producenten; van chefkoks en voedingsexperts.
Regelmatig stellen mensen ons de vraag in welke opzichten EerlijkEten verschilt van HelloFresh. Er zijn eigenlijk twee fundamentele verschillen: de kwaliteit van de producten en de inhoud van de doos. Dat leggen we graag nader uit.